Restauració col·lectiva a Barcelona: Actuació higiènic sanitària

 In Sense categoria

La bona qualitat oferta a les cuines col·lectives va lligada a la seguretat alimentària. És per aquest motiu que l ‘ APPCC (Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític) s’utilitza per a controlar els entorns hospitalaris, geriàtrics, escolars i universitaris en la producció d’aliments i garantir la innocuïtat dels menjars preparats.

Què és la restauració col·lectiva?

La restauració col·lectiva és aquella que comprèn  serveis de producció i distribució d’aliments destinats als usuaris de col·legis, residències geriàtriques, hospitals, presons, ect. Són poblacions “captives” que normalment no poden triar el menú que consumiran.

Donada la delicadesa d’aquestes comunitats (nens, pacients, majors…), els aliments deuen a més de cobrir les necessitats bàsiques i nutricionals, ser aliments completament segurs amb un alt nivell higiènic sanitari.

Algunes de les funcions de l’autocontrol en les col·lectivitats són: controlar els plans generals de neteja i desinfecció així com la higiene dels productes alimentosos, el procés d’elaboració d’aquests, l’anàlisi dels perills i els punts de control crític i el disseny i control de la seva verificació. El control de proveïdors i els programes de formació per a manipuladors d’aliments també resulten fonamentals.

El sector de les col·lectivitats ha d’actualitzar constantment la informació de la qual disposa. Aquesta renovació inclou tant la legislació, com les normes de seguretat alimentària i afecta també a les seves pròpies fitxes tècniques per a matèries primeres, proveïdors i al·lergògens.

Per a poder garantir que té la informació adequada és essencial auditar tot el procés. Únicament així, s’assegura que les persones (en la seva majoria nens, ancians o en el cas d’entorns hospitalaris, pacients malalts) ingereixen menús segurs.

Seguretat Alimentària en col·lectivitats

En aquest sentit en ITABE comptem amb professionals dedicats al control de la higiene i la seguretat alimentària especialitzats en col·lectivitats. Els auditors treballen al seu torn mà a mà amb els microbiòlegs del laboratori amb l’objectiu de prevenir i detectar les errades en la seguretat alimentària de les cuines centrals i les cuines dels col·legis, residències, menjadors i hospitals, a partir de l’anàlisi de mostres.

Amb aquesta finalitat tan complexa com interessant, un dels objectius de ITABE és garantir la qualitat oferta a les cuines col·lectives perquè tots els aliments preparats per a aquests col·lectius tinguin la seguretat i higiene perfecta, i així prevenir qualsevol possible risc.

És per això que des de ITABE servim d’ajuda a la restauració col·lectiva posant al seu servei la nostra experiència i coneixements. Contacti amb nosaltres ara

Recent Posts

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

anlisis de piscinas barcelona