Registre sanitari Catalunya. Què és i per què es necessita?

 In Seguretat Alimentària

Les empreses del sector alimentari a Catalunya estan obligades a notificar la seva activitat a través de la inscripció en un cens oficial anomenat Registre sanitari d’indústries i productes alimentaris de Catalunya (RSIPAC)

Com obtenir el registre sanitari Catalunya?

La sol·licitud al RSIPAC ha de realitzar-se de manera telemàtica abans d’iniciar l’activitat i això permet que s’iniciï el tràmit.

Què es necessita aportar?

L’empresa haurà d’aportar la documentació que evidenciï que es compleix amb la normativa en Seguretat alimentària:

  • Sobre els productes alimentaris (fitxes tècniques, formats, requisits d’envasos i embalatges, etiquetat dels productes, etc.).
  • El pla de la instal·lació
  • L’APPCC i prerequisits d’autocontrol que es revisaran en inspeccions sanitàries posteriors

Per tant, per mitjà d’aquest registre sanitari, les autoritats avancen i protegeixen la salut i el benestar del consumidor final alhora que es facilita el control de les empreses inscrites mitjançant inspeccions de Sanitat. Perquè tot estigui perfectament registrat.

Com saber si el meu negoci alimentari el necessita?

La veritat, és que és un requisit indispensable. En el moment en el qual un establiment forma part de la indústria alimentària necessita comptar amb aquest registre sanitari d’aliments a Catalunya excepte algunes excepcions com són els detallistes, els obradors que únicament comercialitzin en el seu àmbit local o que produeixin en molt petites quantitats i els restaurants o bars. En aquest cas la notificació ha de realitzar-se a través del seu ajuntament mitjançant un registre municipal i una declaració responsable.

A Itabe t’ajudem amb el Registre Sanitari d’aliments a Barcelona perquè puguis obtenir-lo amb èxit.

A més, Itabe t’acompanyarà durant tot el procediment, ja que t’oferim assessorament personalitzat perquè obtinguis el registre sanitari Catalunya complint la normativa i seguint els tràmits administratius pertinents. Si tens algun dubte o pregunta, recorda que a Itabe t’assessorem i ajudem en el que necessitis. Parlem? Obtingues ara el registre sanitari Catalunya.

Recent Posts

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

control sanitari sumpermercatsCursos laboratorio alimentario Barcelona