Anàlisi d’aigua de pou a Barcelona

 In Laboratori Aigua

La proliferació de pous particulars a Espanya és cada vegada major. El seu ús suposa un estalvi en la despesa domèstica que resulta molt interessant per a moltes famílies, però per a poder utilitzar-la és necessari tenir garanties que l’aigua és apta tant per al consum humà com per al reg.

El servei d’anàlisi d’aigua de pou a Barcelona permet determinar quines són les condicions de l’aigua que es troba en el pou i si té algun tipus d’agent contaminant. Per què és necessari fer-ho i què tenir en compte?

Servei d’anàlisi d’aigua de pou a Barcelona

Abans de res, has de saber que l’anàlisi d’aigua en un pou es fa per a saber si l’aigua és o no potable. S’examinen tant paràmetres físic-químics com el pH la conductivitat, el ferro, els nitrits, nitrats, sulfats, amoni, presència de clor, també la presència de pesticides, metalls, sals, les característiques organolèptiques de l’aigua i paràmetres microbiològics. Tots ells vénen determinats pel RD 140/2003 que estableix els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà.

És a dir, primer s’aconsegueix una mostra de l’aigua a analitzar i després s’envia a un laboratori per a una anàlisi professional i completa. Una vegada allí, la prova dóna una sèrie de resultats que ens indiquen la informació que busquem, per a saber si compleix amb la normativa i l’aigua no està contaminada. És per això que en alguns pous pot aparèixer la nota de “no potable”. Són pous que no compleixen amb els mínims exigits per la legislació vigent i el seu consum pot ser perillós.

A més aquests paràmetres obtinguts ens permeten obtenir informació sobre les característiques concretes de l’aigua que surt d’aquest pou. Amb l’anàlisi microbiològica, per exemple, si el nostre pou està prop d’una explotació agrària si es confirma una absència dels bacils coliformes, podria haver-hi una clara absència de contaminació fecal i això és una bona notícia.

Anàlisi d’aigua potable

Per tot això és pel que resulta fonamental realitzar aquest tipus d’anàlisi, per a saber la situació dels pous en tot moment. A més de fer un seguiment continu i un estudi de la zona, fins i tot considerant l’aigua que s’acumula en les proximitats del pou que es poguessin infiltrar i causar problemes per a la salut si provenen d’explotacions agràries, de camps amb pesticides, indústries o abocadors.

Qui pot realitzar aquest tipus d’anàlisi? Si vols fer una anàlisi d’aigua de pou a Barcelona, que sàpigues que en Itabe ens encarreguem de tot per tu. Simplement posa’t en contacte amb nosaltres i explica’ns el teu cas perquè puguem ajudar-te i assessorar-te. T’esperem!

Recent Posts

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.