Volta a la rutina: la importància de la ventilació en espais tancats. Aules i les oficines.

 In Qualitat de l'aire

Ha arribat setembre i amb això, tant petits com majors, tornem a les aules i al treball en l’oficina. Només que enguany tenim amb nosaltres a la Covid 19.

Ja sabem que hem de mantenir la distància de seguretat d’almenys 1,5 m, a més de fer ús de la màscara en tot moment i realitzar sovint una higiene de mans. Però fins i tot complint amb totes aquestes mesures, el virus es pot transmetre en els espais tancats si no es prenen mesures addicionals. Per aquest motiu es recomana realitzar una bona ventilació en espais tancats (aules, oficines, etc.), per a reduir encara més la transmissió del SARS-Cov-2.

Quina importància té la ventilació dels espais tancats?

Ja sabem que el virus es transmet per aerosols, d’aquí la principal raó per a renovar la ventilació dels espais tancats.

Quan ens trobem en una aula o oficina, per exemple, passem moltes hores seguides amb diverses persones en aquest espai, per la qual cosa la concentració de CO2 pot arribar a augmentar molt respecte a l’exterior i amb això la concentració del virus també augmenta. D’aquí ve que la transmissió del virus sigui més fàcil i que sigui tan important la ventilació i renovació de l’aire.

Com podem saber si la ventilació d’una sala és adequada?

Per a conèixer si s’està realitzant una bona ventilació de la sala es realitzen estudis de la qualitat de l’aire, que consisteixen en el mesurament de la concentració de CO₂ en l’aire, tant a l’interior com en l’exterior de la sala, amb l’equip específic per a això. Una vegada obtinguts les dades del mesurament, en el laboratori es realitzaran els càlculs mitjançant els quals obtindrem la taxa de renovació de l’aire, que ens indicarà si la ventilació de la sala en la qual ens trobem és eficient o no perquè la concentració del virus en l’ambient disminueixi.

A més, amb aquest estudi també podem obtenir informació sobre la higiene de l’ambient, ja que en aquest podem trobar bacteris i fongs que també podrien perjudicar la nostra salut.

Consultoria ambiental Barcelona

En ITABE S.L. tenim tant els coneixements com l’equip necessari per a realitzar aquests estudis de la qualitat de l’aire a Barcelona. Tant en aules de col·legis, instituts, oficines…

Ens desplacem fins a les seves instal·lacions per a la presa de les mostres necessàries que, posteriorment, seran analitzades en el nostre laboratori per a l’obtenció dels resultats.

Per descomptat, el nostre equip tècnic està proveït dels EPIs necessaris (màscara, guants, peucos, bata) per a la correcta presa de les mostres i per a garantir tant la seguretat dels nostres clients com la dels nostres treballadors.

Contacti ara amb ITABE per a sol·licitar una anàlisi de qualitat de l’aire interior.

Recent Posts

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

anlisis de calidad del aire Barcelona