Anàlisi de qualitat de l’aire interior

 In Qualitat de l'aire

Els ambients “carregats” en el treball i/o a casa, picors, malestar general… es corresponen amb sensacions que podem arribar a tenir en aquests espais de convivència tan propers i que, a la seva vegada, es poden explicar des d’ un punt de vista científic.

Problemes de mala ventilació, excés de temperatura, nivells baixos d’ humitat, càrrega de bacteris i fongs, virus, sorolls…

Les avaluacions d’ aire interior tenen com a objectiu determinar qué o que factors están provocant aquesta pèrdua de confort i de qualitat general a l’ aire que respirem.

Vols saber com mesurar la qualitat de l’aire de l’interior d’un habitatge o oficina? En aquest cas, és important que tinguis a mà un laboratori d’anàlisi ambiental de confiança, perquè pugui oferir-te el servei d’anàlisi de qualitat de l’aire interior. 

Vegem en què consisteix:

La importància de mesurar qualitat de l’aire interior

En què consisteix aquesta anàlisi de l’aire? Per què és important? Segurament t’estiguis fent moltes preguntes sense resposta. Però la veritat, és que la qualitat de l’ambient interior és alguna cosa que està cada vegada més a l’ordre del dia. I ull, perquè no és casualitat.

En els ambients poden habitar fongs, bacteris, partícules contaminants, etc. Si no es mesura ni s’eliminen, poden causar un impacte negatiu en la salut de les persones. És a dir, reaccions al·lèrgiques, asma, infeccions o altres problemes.

Pel que, el fet de mesurar la qualitat de l’ambient de l’aire és important per a prevenir malalties que puguin derivar d’això. És a dir, és principalment un tema de salut i que cada vegada preocupa a més usuaris.

Com sorgeixen totes aquestes partícules i bacteris? De moltes maneres; del propi entorn tancat, equips electrònics, presencia de plagues, de la interrelació amb altres éssers humans… Un exemple d’això, són els sistemes de climatització, que poden donar lloc a microbis. On? En els llocs en els quals estan presents: indústries, oficines, habitatges, etc. El seu adequat control és essencial per a obtenir informació respecte al creixement i dispersió d’ agents perjudicials per a la salut.

Clar que, aquest inconvenient no té perquè produir-se. És més, es pot avaluar i mesurar cada cert temps per a veure el seu estat i evitar-lo. Com? Amb mesuradors de la qualitat de l’aire. D’aquesta forma, es pot fer una anàlisi exhaustiva de l’estat d’higiene de les instal·lacions.

Els estudis més senzills, aquells en els que determinem el contingut de bacteris i fongs ambientals així com paràmetres de ventilació i confort, són aplicables i recomanables per a qualsevol situació. La impactació d’ un volum d’ aire determinat sobre un medi de cultiu adequat permet fer créixer a laboratori aquests microorganismes, i el seu recompte ens permet tenir una idea de la Qualitat higiènica d’ aquest ambient interior i poder prendre mesures.

Amb un mesurador de l’aire és possible detectar anomalies o alteracions que disminueixen la qualitat de l’aire que hi ha a l’interior sense que el sàpigues. Pel que, és important fer-ho per salut, perquè pots estar convivint cada dia amb partícules contaminants, fongs o bacteris, sense saber-lo.

Laboratori Ambiental a Barcelona

En el nostre laboratori d’anàlisis ambientals oferim aquest servei a la disposició dels nostres clients. Si ho desitges, podem desplaçar-nos a la teva empresa o habitatge particular per a mesurar la qualitat de l’aire i avaluar el seu estat.

Ho fem possible? Pregunta’ns i podrem ajudar-te.

Recent Posts

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ventilación en espacios cerrados Barcelona