Curso recollida higiènica de mostres

 In Sense categoria

Una cosa fonamental per poder dur a terme els diferents processos analítics al laboratori i que garanteixin uns resultats fiables és tenir uns coneixements previs de com fer la recollida de les mostres.

Per a això ens regim sempre per la normativa vigent i els documents interns de qualitat que ens marquen les pautes per dur-la a terme: des dels punts crítics on procedir, el mètode particular de recollida, la freqüència i la forma correcta de transportar-les.

També hem de tenir en compte altres aspectes molt importants perquè la nostra mostra pugui ser analitzada posteriorment; ha de ser representativa respecte al conjunt, recollida en condicions d’asèpsia (sempre farem servir guants i material esterilitzat), en quantitat suficient perquè es puguin realitzar les anàlisis corresponents i conservades i transportades de forma adequada.

Totes les mostres ja siguin d’aire, aigua, sorra, superfícies o aliments, han d’estar perfectament retolades amb la seva etiqueta d’identificació, marcant una sèrie de paràmetres com ara el punt exacte de la instal·lació on hem recollit la mostra o la data de la presa.

Aquestes dades ens serviran per tenir ben identificades les mostres, i en cas de ser necessari, prendre les mesures correctores oportunes allà on correspongui.

Des d’ITABE oferim la formació necessària perquè totes aquelles entitats persones col·laboradores o clients que puguin estar interessades adquireixin els coneixements exigits d’una manera senzilla i pràctica.

El curs de Recollida de Mostres està especialment indicat per a empreses mantenidores de tot tipus (control de plagues, jardineria, neteja, enginyeries, etc.).

Recent Posts

Leave a Comment


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

analisis calidad aire barcelona